Veće je bolje: SUV-ovi i pickupi danas su dulji od tenkova iz Drugog svjetskog rata!

Težine se, naravno, prilično razlikuju jer  moderni Ford F150 teži oko 2500 kilograma, a tenk Sherman je mnogo teži

Američki pick-upovi i SUV-ovi su sve veći i veći, te su sada premašili duljinu tenkova koje su američki proizvođači automobila nekada gradili za pobjedu u Drugom svjetskom ratu. Pick-upovi su najpopularnija vozila u Sjedinjenim Državama, a zatim slijede SUV-ovi i sa svakim novim modelom su sve veći i veći. U mnogim slučajevima sada premašuju duljinu američkog tenka M4 Sherman iz Drugog svjetskog rata, koji je bio glavno oružje savezničkih snaga. Američki auto-giganti GM, Ford i Chrysler pomogli su u proizvodnji 50.000 ovih vozila s gusjenicama prije nego što su se vratili u proizvodnju civilnih vozila za američko i europsko tržište.

No, od tada su automobili narasli u veličini. Čak i do te mjere da je automobil poput više od 6 metara dugačkog pick-upa Ford F150 – najpopularnijeg automobila u SAD-u sa 787.422 prodanih primjeraka – sada duži od tenka Sherman iz Drugog svjetskog rata. U većini slučajeva najpopularniji američki pick-upovi i SUV-ovi već su duži od tenka, ali su, naravno, niži i uži. Težine se, naravno, prilično razlikuju jer  moderni Ford F150 teži oko 2500 kilograma, a Shermanov tenk sa svojim topovima i oklopom ponekad je dosezao i 42.000 kilograma.

SUV i pick-upovi prodaju se znatno bolje od limuzina u SAD-u pa nije iznenađujuće što se posljednjih godina naglo povećao broj nesreća sa smrtnim ishodom u kojima su sudjelovali terenci.