U Škodi nema više cigareta: Sve tvornice postaju zone bez nikotinskog dima!

Neće više biti ni posebnih prostora za pušače. Marka podržava zaposlenike koji žele prestati pušiti

Sva mjesta, prostori i zemljište Škoda Auta uskoro će biti bez dima. Neće više biti ni posebnih prostora za pušače. Marka podržava zaposlenike koji žele prestati pušiti i time naglašava svoju ulogu odgovornog poslodavca i tvrtke koja vodi računa o zdravlju.

Izvršni direktor Škoda Auta Thomas Schäfer kaže:

– Naš najveći prioritet je zaštititi zdravlje naših zaposlenika. Postojeće mjere protiv COVID-19 pružile su izvrsnu osnovu, a sljedeći logičan korak je postati tvrtka bez duhanskog dima. Na ovaj ćemo način motivirati naše zaposlenike da usvoje održiviji, a prije svega zdraviji način života i uklone prepreke između pušača i nepušača, istodobno podcrtavajući naše ekološke napore smanjenjem ukupne količine otpada.

Škoda Auto donijela je odluku o izgradnji radnog okruženja bez duhanskog dima u uskoj suradnji sa svojim socijalnim partnerom, Sindikatom Kovo. Prve mjere za provedbu ovog plana već su poduzete. Na primjer, pušenje više nije dopušteno u indijskim tvornicama u Puneu i Aurangabadu.

Škoda Auto već dugo podržava zaposlenike koji odluče prestati pušiti pružajući različite usluge u okviru svog programa pod nazivom Pluća su važna, uključujući nikotinske supstitucijske terapije i stručno savjetovanje.

Kao jedan od najvećih poslodavaca u Češkoj, proizvođač automobila podržava opći prijelaz u društvo bez duhanskog dima, a glavni prioritet daje zaštiti zdravlja svojih zaposlenika.