Supersportaš s V8 benzincem: Chevrolet Corvette ima na instrumentnoj ploči indikator grijača dizelskog motora!

Glasnogovornik Chevroleta objasnio je da je simbol ugrađen samo zato što je GM koristio dijelove s drugih vozila

Dizelski opremljeni su grijačem motora. Vjerojatno znate i sami, svrha grijača je zagrijavanje zraka u komori za izgaranje i samozapaljenja dizelskog goriva. Grijač se uključuje tijekom davanja kontakta ključem ili pritiska dugmeta start, a simbolizira ga indikator zavojnice na instrumentoj ploči koji je uključen (žuta boja) sve dok se motor ne uključi, odnosno kada zrak nije zagrijan sve do 1000 stupnjeva. Za paljenje smjese u benzinskim motorima služe svjećice.

Supersportski V8 benzinci ne bi trebali imati grijač (dizelskog) motora, ali na instrumentoj ploči nove Chevrolet Corvette je upravo takav indikator. Vijest se pojavila na forumima posvećenima Corvettei.

Prikazani simbol identičan je simbolu standardnog grijača i, kako napominju forumaši, nije objašnjen u korisničkom priručniku Corvette u odjeljku signalnih lampica na intrumentnoj ploči od 84 do 92 stranice.

Nakon što je potvrdio da ovo svjetlo zaista postoji na nadzornoj ploči C8, glasnogovornik Chevroleta objasnio je da je simbol ugrađen samo zato što je GM koristio dijelove s drugih vozila, odnosno s pick-upa Chevrolet Silverado koji ima V8 dizleski motor Duramax.