Chevrolet Corvette ima problematičnu naviku: U vožnji se otvaraju vrata prtljažnika!

Možda se radi o mehaničkom kvaru, ali jedna od opcija je i problem s aplikacijom za pametne telefone

Supersportaš Chevrolet Corvette ima karakteristike revolucionarnog automobila. Dobro, u središnje smještenom motoru ili V8 konfiguraciji nema novih detalja, ali početna cijena u Americi od 58.900 dolara je razlog zbog kojeg ovaj automobil strši. Povoljno je to za one koji žele sjesti u supersportsko vozilo, a i interes kupaca je velik.

Ipak, idilu kupaca i Chevroleta kvari jedan detalj: na ovom vozilu počela su se otvarati vrata prtljažnika. Ona su smještena sprijeda pa je ova navika iznimno opasna jer vozačima priječi da gledaju cestu i promet ispred sebe. Na priloženoj snimci sve se zbilo pri brzini od 50-ak km/h. Dakle, jurnjava i otpor zraka nisu razlog.

Američka Nacionalna agencija za sigurnost prometa primila je još dvije pritužbe pa će uslijediti i službena istraga, koja bi mogla ići u dva smjera. Prvi je mogući mehanički kvar na zatvaračima vrata prtljažnika, a drugi opcija da se ona otvaraju i pomoću aplikacije na mobitelu. Procjenjuje se da Chevrolet u program aplikacije nije programirao zaštitu da se vrata ne mogu otvoriti u vožnji. Jesu li vozači nehotice, u vožnji aktivirali vrata prtljažnika (sjedeći na mobitelu ili pregledavajući aplikaciju)? Kakav god odgovor bio, Chevrolet ima problem.