Odbijenicu nisu shvatili ozbiljno: Driftanjem oštetili mjesto Svjetske baštine UNESCO-a!

Automobili, kojima su upravljali Conor Shanahan i Oleksandr Grynchuk, ostavili su tragove guma na više od 2000 četvornih metara tradicionalne kijevske žute opeke

Lokalna podružnica Red Bulla tražila je dozvolu za snimanje promotivnog spota ispred arhitektonskog čuda, kijevske Katedrale svete Sofije, mjesta koje je na listi Svjetske baštine UNESCO-a. Vlasti su, naravno, odbile, jer je akcija uključivala driftanje ispred katedrale na trgu prekrivenom karakterističnim žutim ciglama. Cijelo je područje pod zaštitom UNESCO-e. No, u Red Bullu nisu poslušali i rano ujutro su ipak snimili spot, ne osiguravši to područje, s dva Nissana koji bjesomučno driftaju i ostavljaju tragove guma na površini koja je Ukrajincima od velike važnosti.

U svemu je sudjelovala i lokalna hip-hop zvijezda Alyona Alyona na suvozačevom mjestu.

Automobili, kojima su upravljali Conor Shanahan i Oleksandr Grynchuk, ostavili su tragove guma na više od 2000 četvornih metara tradicionalne kijevske žute opeke. Gradske vlasti kažu:

– Zamislite da je netko driftao na Trgu svetog Petra u Vatikanu…

Dužnosnik Red Bulla kasnije je objavio video na kojem se vidi kako posade pokušavaju ukloniti tragove na gumama govoreći bit će bolje nego što je bilo, ali bez uspjeha. Policija je pokrenula istragu.

Na linku pogledajte snimku…

https://www.facebook.com/usov.ua/posts/10157812781911097