Volkswagenov mališan ide kupcima bez opreme: Nema čipova, nema infotainmenta!

Fox je sada nešto jeftiniji od verzije s 6,5-inčnim zaslonom, a kupci su pozvani da kao dodatak kupe zaseban infotainment od Volkswagenovih prodavača
Globalna nestašica mikročipova mjesecima zadaje glavobolje proizvođačima automobila, prisiljavajući većinu njih da izvuku neke dijelove opreme i prodaju nekompletna vozila. VW nije imun na ove probleme, a Fox je najbolji primjer. Mikro automobil dostupan u Brazilu trenutno se prodaje bez multimedijskog sustava.
Interijer sada izgleda prazno. To je jedan od posljednjih automobila VW grupe na platformi PQ24, koja se koristi od kasnih devedesetih za modele poput prve generacije Škode Fabije ili Audija A2.
VW Brazil potvrdio je prodaju bez multimedijskog sustava. Fox je sada nešto jeftiniji od verzije s 6,5-inčnim zaslonom, a kupci su pozvani da kao dodatak kupe zaseban infotainment od Volkswagenovih prodavača. Ožičenje je ugrađeno, baš kao i zvučnici.
Kriza s čipovima je, kako kažu, doista bez presedana i jednog dana ćemo se sjećati kao vrijeme kad su proizvođači automobila bili iznimno maštoviti kako bi prodali oskaćena vozila kupcima…