Umjesto autoradija: Kriminalci imaju novi predmet interesa, kradu cijele središnje konzole!

Nakon što razbije prozor lopov bez problema skida središnju konzolu. Ne zanima ga plastika već multimedijski sustav i njegov zaslon

Autoradio je dugo bio meta lopova koji su provaljivali u automobile, a onda su proizvođači počeli te sustave integrirati u infotainment uređaje, odnosnu ukinuli su mogućnost da si sami ugradite hi-fi. Preko noći nestao je cijeli jedan odjel u lopovskoj profesiji, ali opet se budi. Ovaj put, predmeti krađe nešto su drukčiji. Policija Saint-Étiennea u Francuskoj upozorava na jedan zabrinjavajući fenomen: kriminalci se ne ustručavaju potpuno skinuti cijelu središnju konzolu, uključujući multimedijski sustav, osobito na modelima Volkswagenove grupe.

Slomljen prozor i demontirana središnja konzola – upravo su to doživjeli neki vozači u Saint-Étienneu tijekom proteklih nekoliko dana. Kako bi to spriječila, policija se odlučila na upozoravnje vlasnika vozila na svojemu Twitter profilu.

Ipak, to ne znači da su ostale marke pošteđene, kao što je prikazano na fotografiji unutrašnjosti Mercedesa. Ova vrsta delinkvencije, koja je rasprostranjena u cijeloj Francuskoj, vrlo često prati narudžbe. Što se traži na crnom tržištu, to se krade.

Nakon što razbije prozor lopov bez problema skida središnju konzolu. Ne zanima ga plastika već multimedijski sustav i njegov zaslon.