Nije dovoljan 5G, dolazi 6G: LG je upravo postavio rekord u prijenosu podataka!

Uz pomoć Fraunhofer-Gesellschaft korejski LG uspio je poslati podatke 6G mrežom s jedne zgrade na drugu, na udaljenost 100 metara

O 5G tehnologiji i njezinoj brzini znamo gotovo sve, baš kao i o protestima protiv uvođenja iste… No, svijet ide dalje, a za par godina 5G će biti jučerašnja vijest, zastarjela poput Playstationa 2, koji još skuplja prašinu u mnogim garažama. 

Brzina prijenosa podataka nije bitna samo u industriji mobilnih operatera nego i u autoindustriji jer će to, primjerice, omogućiti niz novih usluga, ultra brzo izvještavanje o situacijama u svakodnevnom prometu, točniju komunikaciju između automobila o neuobičajenim događajima na cestama, ubrzani razvoj autonomnih vozila…

Korejski LG je upravo javio o novom rekordu. Uz pomoć Fraunhofer-Gesellschaft uspio je poslati podatke 6G mrežom s jedne zgrade na drugu, na udaljenost 100 metara. Dosadašnji rekord držao je Samsung sa samo 15 metara. Ključ uspjeha je novorazvijeno pojačalo koje generira stabilne signale do 15 dBm-a u frekvencijskom rasponu od 155 do 175 GHz. 

Zašto 6G? Jednostavno zato što je ta mreža 50 puta brža od 5G te jamči točniji transfer podataka. 

Kada se sjetimo buke i teorije zavjera oko 5G mreža, čeka li nas sa 6G mrežama pedeset puta veća kampanja protivnika nove tehnologije?!