Mercedes-Benz Citan: Bliski rođak Renault Kangooa ulazi u drugu generaciju!

Novi Citan ima tri dizelska (75-, 95 i 116 KS) i dva benzinska motora (103 i 131 KS)

Kao i prethodnik, novi Mercedes-Benz Citan temelji se na Renaultu Kangoo, koji je potpuno obnovljen prije nekoliko mjeseci. Električna inačica eCitan doći će i s verzijama s dugim međuosovinskim razmakom koje mogu primiti do 7 osoba. Novi Citan može se naručiti od rujna 2021. godine, a neto cijena za putnički kombi počet će s manje od 23.800 eura u Njemačkoj. Cijena za osnovnu teretnu verziju vjerojatno će biti manja od 20.000 eura.

Dizajnerski je to klasnični mali kombi s Merrcedesovim elementima, a unutrašnjost djeluje malo luksuznije od Renaulta. Novi Mercedes Citan kombinira kompaktne vanjske dimenzije (duljina 4498 mm) s izdašnom količinom prostora unutrašnjosti. Kod kombija, na primjer, najveća utovarna duljina iznosi 3,05 metara (s fleksibilnom pregradom).

Kombi ima stražnji prag za utovar koji je visok 59 cm.

U vrijeme lansiranja na tržište, novi Citan ima tri dizelska (75-, 95 i 116 KS) i dva benzinska motora (103 i 131 KS). I ovdje se prati ponuda Kangooa. S overboostom kratkotrajno raste snaga najsnažnijeg dizelaša do 121 KS i okretnog momenta do 295 Nm. Motori zadovoljavaju Euro 6d standard emisije. Svi motori opremljeni su start/stop funkcijom. Osim šesterostupanjskog ručnog mjenjača, snažniji benzinski i dizelski motori mogu biti opremljeni i sedmostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.