Dacia Jogger: Nova mala francusko-rumunjska revolucija!

Po izlasku, Dacia Jogger bit će dostupna s dva motora: potpuno novim benzinskim motorom TCe 110 i motorom ECO-G 100

Baza je Sandero, što se vidi i sprijeda (ista maska kao Stepway), ali Jogger je impresivan način da se zamaskira baza i da se predstavi kao potpuno novo vozilo. S povišenom karoserijom nova Dacia doista vizualno funkcionira kao crossover i možemo joj predvidjeti visoke prodajne brojke, a posebno bi zanimljivom mogla biti verzija sa sedam sjedala.

Dacia Jogger ima duljinu karavana, prostranost monovlumena i izgled SUV-a. Možda je na bazi Sandera, ali s dužinom od 455 centimetara Jogger ulazi u klasu kompaktnih crossovera, a to jamči mnogo iskoristivog prostora. Tek kad čujete podatak o ogromnom međuosovinskom razmaku od 290 centimetara bit će vam jasno da je prostor najvažniji u novoj Daciji. Kao da je neki Škodin bratić, Jogger ima ogroman prtljažnik od 565 litara kad je trći red sjedala spušten.

 

Po izlasku, Dacia Jogger bit će dostupna s dva motora: potpuno novim benzinskim motorom TCe 110 i motorom ECO-G 100, koji koristi LPG (obje verzije koriste ručni mjenjač sa šest brzina). Za dvije godine će se u ponudu dodati hibridni motor.

Narudžbe kreću već studenom 2021. u tridesetak zemalja, uglavnom u Europi, ali i u Turskoj te Izraelu. Dacia Jogger u prodajne salone stiže u veljači 2022. godine.