Netko je napravio Rimčevu Neveru od Lego kockica: Dobije li dovoljno glasova, može postati prodajni set!

Lego Rimac Nevera postavljen je na web stranicu Lego Ideas, a ako dobije dovoljno glasova, mogao bi postati pravi set

Neki enutzijast se doista potrudio i od Lego kockica kreirao Rimčevu Neveru. Za one koji ne znaju, Nevera po službenim podacima ima domet više od 550 km, a do 80 posto baterije može se napuniti za samo 22 minute. Četiri neovisna elektromotora odgovorna su za izvanredne performanse hiperautomobila, jamčeći okretni moment od 2360 Nm. Postoje dva prednja motora snage s po 340 KS s najvećim okretnim momentom od 280 Nm svaki i dva motora s po 612 KS straga. Korisnik  “platon_dr” odlučio je krenuti u epski pothvat i sklopiti Neveru od kockica. Minijaturna verzija vozila ima čak 2127 komada kockica te hrvatsku registraciju.

Njegov tvorac kaže da je proveo oko 50 sati u sastavljanju automobila, što se pokazalo kao veći izazov nego što je zamislio, s njegovim zaobljenim oblicima koje nije lako replicirati.

No, na kraju je uspio ispraviti sve pojedinosti i hvali se točnim kopiranjem unutrašnjosti Nevere. Lego verzija dolazi s leptir vratima koja se otvaraju baš kao i prava, a postoji i nekoliko pretinaca za otvaranje.

Lego Rimac Nevera postavljena je na web stranicu Lego Ideas, a ako dobije dovoljno glasova, mogao bi postati pravi set. Sami procijeniti koliko je majstor bio uspješan i hoćete li mu dati svoj glas.