Proslava godišnjice: Znate li da se ograničena serija Lada Niva proizvodi u Njemačkoj!?

Jubilarni modeli podaju se po 19.900 EUR, uključujući poreze, i skoro su tri puta skuplji od najpovoljnije Nive Legend s troja vrata koja je dostupna na ruskom tržištu

Partisan Motors prošle su godine najavili da će okupiti međunarodni tim stručnjaka za izradu prvih 50 specijalnih izdanja Lada Nive za Njemačku. Terenci su posvećeni tvornici automobila Volga koja slavi 50 godina automobilske proizvodnje.

Ova Niva ima niz promjena u odnosu na standardnu verziju modela. Povećan je razmak od tla, ima nove jedinstvene aluminijske naplatke, gume BF Goodrich, obloge lukova kotača, odbojnike, mjesto za vitlo, krovne nosače, podignutu ispušnu cijev i poboljšana svjetla. Iznutra, Lada ima ono što nikada nije imala – crnu kožu s crvenim šavovima.

Nove Nive možete kupiti u Fahrzeuge Bögelsack Service & Verkauf GmbH u Halberstadtu u Njemačkoj. Prodaju se po cijeni od 19.900 EUR, uključujući poreze, i skoro su tri puta skuplje od najpovoljnije Nive Legend s troja vrata koja je dostupna na ruskom tržištu. Inače, svaka prigodna Lada dobit će posebnu plaketu i certifikat proizvodnje.

AvtoVAZ je prestao isporučivati vozila Europskoj uniji zbog zaoštravanja standarda emisija. Tvrtka nije ulagala u odgovarajuće poboljšanje motora kako bi se Niva uklopila u propise EU. To je natjeralo proizvođača jubilarnog izdanja Lade da svoj pogon nabavi od kineskih marki. Zato su detalji ostali nepoznati.

Niva je prvi put debitirala još 1977. godine, iako je u to vrijeme predstavljena pod imenom VAZ-2121. U Zapadnu Europu VAZ je stigao godinu dana nakon toga i postigao ogroman prodajni uspjeh, pa je u jednom trenutku činio 40 posto europskog segmenta svih 4×4 vozila. Ovih 50 posebnih izdanja ne bi trebalo imati problema s pronalaskom kupaca.