Može li kombi biti soba za turiste? Čini se da može, ali policija misli drugačije!

Prema recezentu iz videa, hotel u New Yorku košta u prosjeku 400 dolara za noć dok se kombiji mogu iznajmiti za manje od 100 dolara

Policijska uprava New Yorka uklonila je s ulica Manhattana sedam kombija koji su ponuđeni u najam turistima na popularnoj internetskoj platformi za iznajmljivanje smještaja Airbnb. Šerif iz New Yorka podijelio je fotografije odvoza kombija na društvenoj mreži u sklopu Operation Room Service. Svi kombiji bili su parkirani u centralnim  četvrtima East Village i Chelsea i sa registarskim oznakama New Jerseyja.

Istražitelji su uočili YouTube recenziju jednog od kombija u kojoj se navodi da je noćenje koštalo 97 dolara (84 eura). Recenzent je nazvao spavanje u kombiju ugodnim, premda je rekao i da smrdi te da to neće ponoviti, vjerojatno zato jer nije imao, wc niti klima uređaj, ali je imao upute gdje da ih potraži i uglavnom se radilo o toaletima u Starbucksu te drugim restoranima i kafićima.

Policija je zaplijenila kombije jer njihove registracije i osiguranja nisu obnovljeni na vrijeme. Prema recezentu iz videa, hotel u New Yorku košta u prosjeku 400 dolara za noć dok se kombiji mogu iznajmiti za manje od 100 dolara preko platforme za iznajmljivanje smještaja Airbnb. Iznajmljivači su predviđali smještaj do tri osobe u jednom kombiju.