Prodaje se blago u zračnoj luci: Putnici su zaboravili čak deset automobila, tisuću komada nakita…

U zračnoj luci pretpostavljaju da su vlasnici zaboravili gdje su parkirali neke od vozila pa su odustali u traženju

U zračnim lukama često se žurimo, ali nekada i satima čekamo, gubeći strpljenje. Sve su to uvjeti u kojima putnici često zaboravljaju stvari, a to je pravi raj za sve one koji prate licitacije. Zračna luka u američkom gradu Pittsburghu jedanput godišnje održava veliku prodaju izgubljenih stvari, a ove godine taj će se događaj održati 23. listopada. Prošle godine licitacije nije bilo zbog pandemije koronavirusa pa je ovogodišnja aukcija posebno bogata.

Prema podacima zračne luke, na aukciji će biti izloženo više od 1000 komada nakita i 500 elektroničkih uređaja.

Na aukciji će se naći devet napuštenih automobila te vatrogasno vozilo. Pitate se što se dogodilo s automobilima? Oni su stajali na parkiralištima pune dvije godine i nitko ih nije odvezao. U zračnoj luci pretpostavljaju da su vlasnici zaboravili gdje su parkirali neke od njih pa su odustali u traženju, a tko zna koji svu sve drugi razlozi. Tu su Mini Countryman, Nissan Maxima, Toyota Sienna…

Prihod od aukcije ići će u dobrotvornu zakladu ACAA, koja pomaže u održavanju vojnoga salona zračne luke, programu Art in the Airport, stipendijama za zrakoplovstvo i razvoju radne snage.