Jedinstvena aukcija: Na prodaju su Gigahorse s V16 motorom, Doof Wagon…, iz Pobješnjelog Maxa!

Vozila se na prodaju odvojeno nego ih morate kupiti zajedno, a o cijeni ćete se dogovoriti s aukcijskom kućom

Kada se nakon dugo vremena oživljava filmska franšiza, epilog su uglavnom deseci tisuća razočaranih fanova jer prežvakavanje istog koncepta često ne funkcionira. Pobješnjeli Max 4: Divlja cesta, film iz 2015. nije primjer saharinskog unovčavanja stare slave. Redatelj George Miller pobrinuo se za nestvarne vizuale, scenu potjere kakva nije zabilježena te feministički podtekst. 

Tu su i sjajni likovi, veći od života, a predvodi ih kultni negativac Immortan Joe. Uz  poštovanje Melu Gibsonu i Tomu Hardyju, u Pobješnjelom Maxu zlikovci su uvijek zanimljiviji od glavnih junaka. U filmu se koristi i niz unikatnih vozila, pripremljenih samo za film, a sada ih prodaje aukcijska kuća Lloyds. U prodaji je spektakularni Doof Wagon, nastao na šasiji 8×8 MAN KAT1 vojnog kamiona. Na njemu je gitaru svirao i vatru izbacivao Coma the Doof Warrior. Vozilo dolazi sa svim zvučnicima. 

U aukcijskom katalogu  je i XB Falcon Coupe koji je vozio Max Rocatansky, a neizbježan je i Gigahorse, zapovjedni monstrum na kotača Immortan Joea, sastavljan od dva Cadillac Coupe de Villea s V16 motorom, opremljenim kompresorom. 

Kupcu se nude i War Rig, Nux Car, Convoy Car: Elvis, Convoy Car: Flamer, Pole Car, Sabre Tooth, Fire Car, Caltrop: El Dorado, Buggy: Ratrod Chev, i the Buick: Heavy Artillery te Hummer Weapon Mount. Vozila se na prodaju odvojeno nego ih morate kupiti zajedno, a o cijeni ćete se dogovoriti s aukcijskom kućom.

Ponudu pogledajte na Lloyds Classic Car Auctions-Asia Pacific.