Automobili iz Pobješnjelog Maksa: Gigahorse je doista imao moćne motore s ukupno 16 cilindara!

Motori su dva Chevy V8, obujma (svaki) 8,1 litre s kompresorima i kamionskim Allison mjenjačem

Poznato je da su redatelj George Miller i producenti filma Mad Max: Divlja cesta iz 2015. godine poduzeli sve kako bi konstruirali upotrebljiva vozila za svoj distopijski film. Svaki prerađeni automobil koji se vidi u filmu, od teretnog kamiona War Riga do dvostrukog monster kamiona Caddy pa sve do Dodge Charger tenka, zapravo je konstruiran da djeluje kao pravi funkcionalni stroj, a ne samo kao filmska fantazija. Film je bio uspješan u kinima, a ima i status velikog favorita kritike. 

YouTube kanal Mad Max Bible objavio je video koji objašnjava povijest nastanka vozila te skice nekih koja nisu konstruirana. Kaskaderski automobili koji se koriste za filmove su nakon snimanja obično za otpad. Vozila su stvorena kako bi preživjela trajanje filmskog snimanja ili u mnogim slučajevima samo jednu akcijsku scenu. 

Gigahorse, dvostruki Cadillacov kamion i bojno vozilo glavnog negativca Immortan Joea, stvarno je pokretan funkcionalnim W16 motorom sa 1200 konjskih snaga. Motori su dva Chevy V8, obujma (svaki) 8,1 litre s kompresorima i kamionskim Allison mjenjačem, koji je tijekom snimanja zamijenio izvorni mjenjač kad je postalo očito da bi ga trebalo popravljati nakon svake scene. Uz nekoliko lažnih detalja, ovo 16.5 tona teško vozilo na kraju je bilo sposobno potegnuti do 100 km/h. 

Nažalost, video potvrđuje da je jedno od najimpresivnijih vozila u filmu – tenk koji koristi karoseriju Dodge Charger Peacemakera – bio gotovo neupotrebljiv. Ripsaw EV1, koji je koristio gusjenice, stigao je u Australiju prepun grešaka u konstruiranju, poput nekvalitetnog zavarivanja i nedovoljnog hlađenja pa je na kraju snimanja “sprešan” na zadovoljstvo svih koji su s njim morali raditi. Neki od automobila prikazanih u ovom videozapisu bili su toliko opasni da nisu niti voženi u filmu ili su potpuno izrezani iz njega. Doista, filmska perspektiva može učiniti čuda, pa i da rasklimana vozila izgledaju poput opasnih pustinjskih jurilica.