Hyundaijev patent: Dolazi li i veliki ekran u središnjem dijelu upravljača?

Koje će to informacije biti na ekranu, koje funkcije... Puno je pitanja, ali u Hyundaiju već sigurno imaju spremne odgovore

Iz današnje perspektive ekrani u novim automobilima kao da su odvijek tu. Naučili smo da nam nešto svijetli u unutrašnjiosti vozila, premda, iskreno govoreći, na tim uređajima u Hrvatskoj nećete pronaći neke spektakularne funkcije. Radio, navigacija, sustavi sigurnosti, navigacija…, nema nekih inovativnih uređaja ili sadržaja. Uglavnom, proizvođači automobila se natječu tko će staviti što više ekrana u interijer vozila kao da je to jamstvo bolje prodaje.

Hyundai, naravno, ne želi zaostajati, odnosno traži neki svoj Sveti gral u tehnologiji ekrana, nešto po čemu bi se izdvojio ili odnio probjednu nad ostalima. Tako je južnokorejska tvrtka patentirali ekran u središtu upravljača, tamo gdje je obično bezlična crna plastika na kojoj piše SRS Airbag i oznaka je za sirenu. Pitanje je kako će u Hyundaiju riješiti zračni kastuk, odnosno hoće li vam se ekran zalijepiti za čelo u trenutku njegove detonacije, odnosno prometne nesreće.

Koje će to informacije biti na ekranu, koje funkcije… Puno je pitanja, ali u Hyundaiju već sigurno imaju spremne odgovore.