Muke jednoga jelena: Više od dvije godine živio je s automobilskom gumom oko vrata!

Procjenjuje se da je guma, zajedno sa svom prljavštinom i blatom skupljenom u njoj, težila približno 35 kilograma

O tome da kao vozači ili građani imamo odgovornosti nećemo previše lamentirati. Jedna od njih je da čuvamo okoliš, a to isključuje bacanje starih guma u prirodu, na primjer. Što se može dogoditi?Jelen iz Kolorada dugo je nosio gumu oko vrata, više od dvije godine. Prošloga vikenda muke su ga oslobodili djelatnici Parka Colorado Parksa.

Službenici za divlje životinje uspjeli su uspavati jelena i bežičnim alatom za rezanje pokušali ukloniti gumu. Nažalost, konstrukcija gume s čeličnim žicama pokazala se preteškom za rezanje. Umjesto toga uklonjeni su rogovi životinje, čime je omogućeno skidanje gume preko glave.

Jelen je prvi put viđen prije više od dvije godine. Nagađa se da je završio s gumom oko vrata kad je bio mlađi i kad nije imao rogove.

Dužnosnici Parka Colorado pokušali su više puta pomoći losu od svibnja ove godine. Procjenjuje se da je guma, zajedno sa svom prljavštinom i blatom skupljenom u njoj, težila približno 35 kilograma. Guma nije ostavila ozbiljnije ožiljke ili ozljede na jelenu.