Nova praksa na američkim cestama: Lažni policajci tjeraju ljude na povratak kućama!

Mediji u SAD-u javljaju o više slučajeva u kojima su građani preuzeli vlast u svoje ruke

Neki ljudi kao da su čekali cijeli život na događaj poput koronavirusa da realiziraju svoje fantazije. Mediji u SAD-u javljaju o više slučajeva u kojima su građani preuzeli vlast u svoje ruke, po načelu Divljeg zapada, i krenuli su provoditi zakon izigravajući policijske službenike.

Šerif u Weld Countyju  u američkoj saveznoj državi Colorado zaprimio je nekoliko pritužbi građana koji su ga obavijestili da jedna osoba u crnom Dodge Chargeru (sa signalnim svjetlima ispod vjetrobranskog stakla) zaustavlja druge vozače. Na vratima automobila su magnetne naljepnice koje podsjećaju na policijske oznake, a za čovjeka koji se predstavlja kao policajac očevici kažu da je bijelac s tamnom odjećom.

Još nekoliko okruga u Coloradu javilo se sličnim problemima, a ne radi se o istom imitatoru. Svi ti građani koji se predstavljaju kao policajci zaustavljaju druge vozače i obavještavaju ih da krše mjere samoizolacije. U Georgiji se, također, krajem ožujka pojavio jedan ‘policajac’, koji je patrolirao cestama i upozoravao ljude da idu svojim kućama.