Nova funkcija: Naftnu platformu pretvorit ću u luksuzno odmaralište s tri hotela!

The Rig će biti temeljen na naftnoj platformi u Perzijskom zaljevu, zajedno s tri hotela, 800 soba, jedanaest restorana, roller coasterom, vodenim toboganom...

Saudijska Arabija, koja posjeduje oko 17 posto svjetskih naftnih rezervi, najavila je novu strategiju kako bi naftne platforme izgledale ‘prijateljskije’ prema javnosti. Fond za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, predstavio je The Rig, odmaralište od 150.000 četvornih metara nadahnuto morskim platformama za naftu.

The Rig će biti temeljen na naftnoj platformi u Perzijskom zaljevu, zajedno s tri hotela, 800 soba, jedanaest restorana, roller coasterom, vodenim toboganom, panoramskim kotačem za vožnju, bungee jumpingom, ronjenjem i arenom za performanse, između mnogih drugih ponuda i atrakcija. Također će biti dostupan brodom, jahtom, krstarenjem ili helikopterom, rekao je PIF.

Promotivni video prikazuje slike vodenih tobogana izgrađenih na platformi za bušenje, kao i hotelski atrij od čelika i stakla u središtu atrakcije. PIF nije otkrio lokaciju, ali poznato je da su mnoge naftne platforme Saudijske Arabije grupirane uz grad Dammam. Nije jasno hoće li se platforma izgraditi iz temelja ili pretvoriti iz sadašnje naftne platforme. PIF također nije naveo datum otvaranja, samo je naveo da je inicijativa dio strategije od 2021 do 2025 godine.