Nova studija: Električni automobili su ipak jeftiniji za održavanje od benzinaca!

Električna vozila postaju jeftinija kako vrijeme prolazi, a troškovi servisa za prvih 36 mjeseci u prosjeku su 514 USD u usporedbi sa 749 USD za benzince

Ključno je pitanje za vlasnike (novih) vozila je li skuplje održavanje električnih automobila ili benzinaca, na primjer. Novi podaci su otkrili da je skuplje održavanje električnog vozila tijekom prve godine vlasništva od vozila s benzinskim motorom, ali dugoročno, prosječni troškovi servisa su mnogo jeftiniji. Podaci koje je objavio We Predict govore da vlasnici električnih vozila u SAD-u troše u prosjeku 123 dolara na troškove usluga u prva tri mjeseca vlasništva i 306 dolara u prvoj godini. Za usporedbu, vlasnik novog vozila s motorom s unutarnjim sagorijevanjem obično troši 53, odnosno 189 dolara.

Međutim, električna vozila postaju jeftinija kako vrijeme prolazi, a troškovi servisa za prvih 36 mjeseci u prosjeku su 514 USD u usporedbi sa 749 USD za benzince.

Studija tvrtke za obradu podataka uključivala je više od 13 milijuna vozila i 400 modela, a rezultati su se temeljili na 65 milijuna narudžbi za servis i popravak koje su iznosile više od 7,7 milijardi dolara u dijelovima i 9,5 milijardi dolara u troškovima rada. Izračuni su također uključivali održavanje, neplanirane popravke, jamstvo i opoziv, dijagnostiku, ažuriranja softvera, tvornički instalirane opcije i servisne kampanje.

Prosječni trošak rada na EV-u može biti dva ili tri puta veći rada na benzincima jer je potrebno više vremena da se shvati u čemu je problem, a zatim duže da se riješi. Kada tehničari proizvođača shvate o čemu se radi, cijenr padaju.