Senzori u mobitelima: Appleovi telefoni sami će hitnim službama javljati da su vozači imali prometnu nesreću!

Apple je dosad navodno otkrio više od 10 milijuna sumnjivih udara vozila uključujući više od 50.000 nakon kojih je uslijedio poziv na 911

Za e-Call ste čuli – to je sustav ugrađen u automobile koji bi trebao javljati hitnim službama da se nešto čudno dogodilo s automobilima, prateći njihove parametre, a posebno naglu deakceleraciju. No postoji i jedno mnogo jednostavnije rješenje, a samo se trebalo sjetiti. Prema dokumentima do kojih je došao The Wall Street Journal, Apple bi sljedeće godine trebao uvesti tehnologiju za otkrivanje sudara na svojim pametnim telefonima. Sve ono što radi e-Call, radit će i Appleovi uređeji, uz pomoć senzora pratit će nagla ubrzanja ili usporavanja te u slučaju da izostane javljanje vozača, obavijestiti hitne službe o lokaciji moguće nesreće.

Apple je dosad navodno otkrio više od 10 milijuna sumnjivih udara vozila uključujući više od 50.000 nakon kojih je uslijedio poziv na 911, odnosno vozači su nazvali hitne službe. Stručnjaci se boje da bi s Appleovom automatizacijom hitne službe mogle biti zatrpane pozivima nakon kojih nisu nužno potrebne intervencije.