Jesenske brige: Pripazite, raspadajuće lišće može oštetiti vaš automobil!

U raspadajućem lišću nalazi se i određena količina kiselina, koja može biti opasna za lak vozila - pogotovo ako je lišće i vlažno

Nema ljepšeg od jesenskog dekora u prirodi. Izmjenjuju se razne nijanse boja na drveću uz ceste, a vas sustižu sjeta i toplina oko srca. Prirodne mijene nas opuštaju, ali mogu postati i izvor nervoze, a i opasnosti.

Lišće na cesti u kombinaciji s vlagom može izazvati klizavu površinu i može vas koštati prometne nesreće ako niste oprezni i ako ne prilagodite brzinu nepovoljnim uvjetima.

No, lišće izaziva oštećenja na automobilu. U raspadajućem lišću nalazi se i određena količina kiselina, koja može biti opasna za lak vozila – pogotovo ako je lišće i vlažno. Duže ostavljanje lišća na vozilu može rezultirati oštećenjima.

Ne čistite li lišće ispod vjetrobranskog stakla, ono, ako je mokro, može zaglaviti put zraka prema filtru kabine, a to može smanjiti dotok svježeg zraka. Također, s raspadom lišća ono može ući u kanale i udisat ćete iznimno nekvalitetan, vlažan zrak (raspadajućeg lišća).

Što se vožnje tiče, pazite na klizave ceste te, s druge strane, uklonite lišće s vašeg vozila. Možda djeluje romantično, ali nema dobar utjecaj na vozilo…