Yamahe su u garaži: Električni Harley Davidson za policiju na konferenciji o klimatskim promjenama!

Službenici škotske policije zaduženi za patroliranje ulicama Glasgowa tijekom konferencije COP26 zamijenili su svoje standardne Yamahe FJR i BMW R1250 RT za električne Harley-Davidson Livewire

Konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama COP26 upravo se održava u Škotskoj (trajat će do 12. studenog), gdje svjetski čelnici mudruju o mogućim rješenjima za rješavanje ovog velikog problema. S više od 120 uglednika koji će nazočiti summitu, uključujući američkog predsjednika Joea Bidena, na ulicama je puno policijskih vozila. U kontekstu klimatske konferencije bilo bi oportuno patrolirati policijskim vozilima na dizel i benzin pa su organizatori osigurali da Harley-Davidson škotskoj policiji isporuči električne motocikle Livewire.

Službenici škotske policije zaduženi za patroliranje ulicama Glasgowa tijekom konferencije COP26 zamijenili su svoje standardne Yamahe FJR i BMW R1250 RT za električne Harley-Davidson Livewire.

Kombinacija motora od 78 kW i baterije od 15,5 kWh dostatna je za domet oko 230 km. Električni Harley može ubrzati do 100 km/h za tri sekunde, a maksimalna brzina je 170 km/h.