Continentalov revolucionarni proizvod: Displeji u automobilima više ne trebaju klasične ekrane!

Sve nepotrebne informacije možete ugasiti i vidjet ćete samo armaturu. To je omogućeno poluprozirnom površinom koja omogućuje neprimjetnu integraciju zaslona u okolnu površinu

Velika količina informacija obrađuje se i prikazuje u modernim vozilima. Kako bi se vizualizirala ova poplava informacija, u automobile se ugrađuju sve veći zasloni. Međutim, nije svaka prikazana poruka relevantna u svakoj situaciji. To može dovesti do distrakcije i ugroziti sigurnost vožnje. S druge strane, veliki zasloni bez sadržaja ne doprinose skladnom dizajnu kokpita. Kao alternativu dizajnu velikih vidljivih zaslona, ​​Continental je razvio ShyTech Display – zaslon koji se pojavljuje samo kada je potreban.

To je omogućeno poluprozirnom površinom koja omogućuje neprimjetnu integraciju zaslona u okolnu površinu. Ako zaslon nije potreban, on je praktički nevidljiv ljudskom oku. Istodobno, Continental kaže da slijedi pristup purističkog dizajna interijera svedenog na osnovno.

Navigacijske ili komunikacijske informacije i izbornik na dodirnom zaslonu uvijek su dostupni. Međutim, zasloni i kontrole na zaslonu aktiviraju se samo kada se ruka približi. Također je moguće aktivirati zaslon putem glasovne kontrole ili kratkim dodirom površine zaslona. Sve nepotrebne informacije možete ugasiti i vidjet ćete samo armaturu.

Površina zaslona je dizajnirana da imitira izgled armature. Ovisno o konfiguraciji, to može biti, na primjer, ona od drvenih ploča, karbonskih ploča ili površine presvučene kožom. Osim toga, smanjuju se  refleksije svjetlosti, na primjer kada je sunce nisko.

Koncept sustava koji je razvio Continental također omogućuje besprijekornu integraciju ShyTech zaslona čak i kada je aktiviran. On se sastoji od posebnog pozadinskog osvjetljenja, koje u koordinaciji s LCD panelom i dekorativnom površinom omogućuje prikaz sadržaja zaslona u idealnoj svjetlini i oštrini u svakoj svjetlosnoj situaciji – od blještavog sunčevog svjetla do oblačnog kišnog vremena.

ShyTech će biti raspoloživ za ugradnju u automobile od 2023. godine.