Tesla isporučuje automobile bez USB utičnica: Kupcima ništa ne govori?!

Iz Tesle su odbili javno komentirati, ali novi kupci koji su se žalili rekli su da tvrtka kao razlog navodi globalni nedostatak čipova

Tekst smo mogli nasloviti: Tko nas to gleda? Aluzija je na one dvije špijunke na fotografiji. Tesla je kupcima isporučila nepoznat broj automobila bez navođenja da nemaju USB utičnice. Budući da u mnogim slučajevima niti bežični punjači također ne rade, postoje ljudi koji ne mogu napuniti svoj mobilni uređaj u svom novom automobilu.

Nedostatak čipova uzima danak proizvođačima automobila diljem svijeta. Tvornice se zatvaraju, a automobili se isporučuju s ograničenom funkcionalnošću uz obećanje kupcima da se mogu vratiti kroz neko vrijeme kako bi riješili probleme. Tesla to također čini, ali u nizu slučajeva tvrtka nije obavijestila kupce o ograničenoj funkcionalnosti.

Prema američkoj web stranici Reddit i drugim medijima, tvrtka Elona Muska od 11. studenog isporučuje automobile bez USB utičnica. Većini automobila nedostaju USB utičnice na središnjoj konzoli, drugi nemaju punjač za stražnja sjedala, a treći imaju problema s Teslinom podlogom za bežično punjenje mobitela, koja također ne radi.

Iz Tesle su odbili javno komentirati, ali novi kupci koji su se žalili rekli su da tvrtka kao razlog navodi globalni nedostatak čipova. Ostaje nejasno koliko je problem raširen, a Tesla je poručila svojim kupcima da nove dijelove očekuju u prosincu. Tvrtka je rekla da će novi kupci u nadolazećim tjednima moći ugovoriti servisni termin kako bi utičnice koje nedostaju besplatno instalirala u vozila.