Ogromna investicija: Nova BMW-ova tvornica u mađarskom Debrecenu započet će s radom 2025. godine!

BMW kaže da će tvornica u Debrecenu proizvoditi i automobile s električnim pogonom koja će se temeljiti na novoj platformi

BMW Manufacturing je danas najavio da će izgradnja prvih zgrada buduće tvornice BMW Groupe u Debrecenu započeti početkom 2022. godine. Prva faza će se fokusirati na zgradu središnjeg ureda i centra za obuku koji će pripremiti zaposlenike za početak proizvodnje 2025. godine.

Aktivnosti kao što su cjevovodi, vodovodne instalacije i opskrba energijom, kao i ceste te parkirališta već su u izgradnji. Natječajni procesi za izgradnju tehnoloških zgrada poput tiskare, lakirnice i montaže biti će otvoreni tijekom nekoliko sljedećih mjeseci.

Nadalje, BMW kaže da će tvornica u Debrecenu proizvoditi i automobile s električnim pogonom koja će se temeljiti na sljedećoj generaciji vozila razvijenih pod platformom tzv. Neue Klasse (nova inovativna i električna vozila).

U tvornici BMW-a u Debrecenu trenutno postoji samo temeljni tim od 20 zaposlenika koji upravlja aktivnostima i planiranjem. Trenutni fokus procesa zapošljavanja bit će na područjima poslova kao što su ljudski resursi, upravljanje objektima, financije i nabava. U budućnosti će ovdje posao naći i do 1000 zaposlenika, tako da se godišnje u Mađarskoj može proizvesti do 150.000 vozila. Investicija je vrijedna milijardu eura.