Povijesna odluka: Njemačke vlasti odobrile su Mercedesu da nova S klasa vozi autonomno na autocestama!

Po prvi put, u propisanim uvjetima, odgovornost je u potpunosti prebačena na tehnologiju (proizvođača)

Mercedesova S klasa prvi je serijski automobil na svijetu kojem je, pod određenim uvjetima, dopuštena potpuno samostalna vožnja u Njemačkoj.

Mercedes-Benz je  prvi proizvođač vozila na svijetu koji je dobio takozvano sustavno odobrenje za visoko automatiziranu vožnju 3. stupnja od Savezne uprave za motorni promet (KBA) u Njemačkoj. To znači da Drive Pilot ne samo da vam omogućuje da skinete ruke s upravljača, već vam omogućuje i da se usredotočite na druge aktivnosti.

Po prvi put odgovornost je u potpunosti prebačena na tehnologiju (proizvođača). Zbog toga će prvi kupci moći kupiti S-Klasu s DRIVE PILOT-om u prvoj polovici 2022., što će im omogućiti vožnju u automatiziranom načinu rada pri brzinama do 60 km/h u gustom prometu ili zagušenim situacijama na prikladnom dionice autoceste u Njemačkoj. Posebna oprema DRIVE PILOT skida opterećenje s vozača i omogućuje mu obavljanje drugih zadataka na središnjem zaslonu kao što je kupnja putem interneta ili obrada e-pošte u uredu u automobilu. Odobrenje sustava također se odnosi na model EQS.