Kineska kopija Volkswagenove Bube dobila je proizvodnu verziju: Promjene su minimalne!

Ora Punk Cat će se prodavati s dvije varijante baterija, litij-željezno-fosfatnom od 47,8 kWh te litij-ionskom od 59,1 kWh

Kad neće Volkswagen, hoćemo mi, kao da su odlučili u kineskom Great Wall Motoru. Pisali smo u nekoliko navrata o kopiji Bube, Punk Catu, a sad je predstavljena i produkcijska verzija električnog automobila. Prošle godine je marka Ora, u vlasništvu Great Wall Motora, na sajmu automobila u Šangaju predstavila Punk Cat, električnu limuzinu koja je odala počast Volkswagenovskoj Bubi, ali s dvoja dodatna vrata. U Volkswagenu su odmah aktivirali ionako preopterećeni pravni tim i uslijedile su poruke o mogućoj tužbi.

Grat Wall učinio je nekoliko izmjena kako bi smirio Volkswagen, ali hoće li to biti dovoljno? Punk Cat sada je izgubio ovalna prednja svjetla te dobio svjetla nepravilnijeg oblika s kromiranom obrubom. I to je sve! Proizvodna verzija kineskog automobila ima otvor za punjenje na istom mjestu gdje legendarni Volkswagen ima poklopac goriva.

Ora Punk Cat će se prodavati s dvije varijante baterija, litij-željezno-fosfatnom od 47,8 kWh te litij-ionskom od 59,1 kWh. U oba slučaja automobil pokreće motor smješten srijeda sa 171 KS. Punk Cat dugačak je 4,4 metra, a govori se i o dolasku u Europu.