Električna mobilnost samo za privilegirane? U SAD-u su trendovi zanimljivi!

U nadolazećem vremenu nedostatak punionica i električnih vozila prijete pogoršanjem ionako nesrazmjerne izloženosti zagađenju zraka u manjinskim četvrtima...

Električna mobilnost polako se širi, a s njom dolaze i problemi.  U Americi se pojavljuju neki nevjerojatni. Tvrtka BlastPoint analizirala je električne punionice i došla do nevjerojatnih zaključaka. U BlastPointu neke dijelove SAD-a i gradova u toj državi zovu EV charging deserts ili pustinje punjača ze električne automobile. Nalazi otkrivaju da se pustinje za punjenje električnih automobila nalaze u četvrtima u kojima žive pretežno manjine (afroamerikanci, latinoamerikanci..) s niskim prihodima, za koje se znamo da se u njih već godinama ne ulaže.

U Pittsburghu, na primjer, to su mjesta kao što su Homewood, Braddock, Hill District…

U nadolazećem vremenu nedostatak punionica i električnih vozila prijete pogoršanjem ionako nesrazmjerne izloženosti zagađenju zraka u manjinskim četvrtima i potiskivanjem crnačkih i latinoameričkih vozača u automobile na benzin, koji su, premda jeftiniji za kupnju, ipak skuplji za održavanje – piše, pak, The Washington Post.

Eto, i električna mobilnost je u Americi zapela na starim problemima.