Brži i bolji rad infotainment sustava: Volkswagen uvodi značajne promjene u Golf VIII!

Svi novi model Golfa sad dolaze s čipom infotainmenta koji ima čak 25 posto veću snagu od prethodnika

Nije velika tajna da je prije i nakon lansiranja 2019. godine Volkswagen Golf VIII imao probleme s infotainmentom. Zbog toga je i odgađano njegovo predstavljanje… No problemi se moraju riješiti, a to je i učinjeno.

Prvo, svi novi model Golfa sad dolaze s čipom infotainmenta koji ima čak 25 posto veću snagu od prethodnika i u Volkswagenu idu toliko daleko da ovu verziju Golfa VIII nazivaju faceliftingom ili redizajnom.

Za vlasnike Golf koji neće moći računati na novi hardver, Volkswagen omogućuje nadogradnju softvera i pozvat će ih sve u servis na instalaciju. On će omogućiti bolje funkcioniranje infotainemt sustava i glasovnih naredbi.

Zahvaljujući novom hardveru u obnovljenom modelu, VW kaže da će trebati manje od pet sekundi da se prikaže popis rezultata nakon što unesete unos odredišta u navigacijski sustav. Njemački proizvođač automobila kaže da je saslušao kupce i njihove probleme s MIB3.

Ima još promjena s infotainmentom. Nakon što prstom dodirnete zaslon, klizači za glasnoću i temperaturu automatski se blokiraju kako bi se spriječilo neželjeno aktiviranje. Dodatni senzor blizine trebao bi omogućiti da kontrole gestama rade bolje nego prije s udaljenosti od nekoliko centimetara.

Ove revizije hardvera i sfotvera sigurno će ići i u sve ostale automobile nastale na istoj platformi (Octavia, Caddy…)