Guinness je potvrdio: Honda ima najbržu kosilicu na svijetu!

Kosilica je postigla najveću brzinu od 242,99 km/h, što je doista ipmpresivno

Hondina Mean Mower V2 kosilica  je ultra brza i može dostići 161 km/h (100 mph) za 6.285 sekundi. Ovo nije proizvod nekog kućnog tuninga nego je legitiman proizvod japanskog proizvođača automobila, čak i potvrđen u Guinnessovoj knjizi rekorda. Kao što se vidi u videu, kosilicu je trebalo voziti oba smjera da bi ostvarila rekord, a bila je potrebna sposobnost sportskog vozača Jessa Hawkinsa da se postigne ovaj podvig.

Kako smo i očekivali specifikacije kosilice daleko su od prosjeka. Mean Mower V2 posuđuje puno dijelova od još jedne kosilice, Hondine HF2622. Prednji poklopac, kutija za travu i paneli karoserije uglavnom su standardni, ali osim toga, Honda je učinila sve kako bi ovu kosilicu izdvojila od ostatka.

Za početak, zamijenjen je motor ugradnjom agregata iz Hondinog supermotocikla CBR1000RR. Četverocilindrični motor od 999 ccm može proizvesti 190 konjskih snaga, što je, složit ćete se, ipak malo više od 30 konjskih snaga standardne kosilice. Superkosilica je posudila šesterostupanjski mjenjač, spojku i upravljačku jedinicu motora. Ugrađene su i polugice za mijenjanje brzina, trkaći volan, 10-inčni ATV kotači i odgovarajuće trkaće gume. Honda je također dodala oštrice od karbonskih vlakana od šest inča kako bi također poboljšala performanse košnje trave. Honda je postavila svjetski rekord na Dekra Lausitzringu, blizu Dresdena u Njemačkoj. Prema zahtjevima za Guinnessov svjetski rekord, Mean Mover V2 je vozio dvaput, u suprotnim smjerovima, a kao vrijednost za rekord korištena je srednja vrijednost od 6,285 sekundi. Kosilica je postigla najveću brzinu od 242,99 km/h.

Inače, mi bismo, neovisno o Guinnessu, ovoj kosilici dali nagradu za najbolji zvuk… Spaktakularan je… Poslušajte!