Novi Batman: Bruce Wayne Roberta Pattinsona inspiriran je Kurtom Cobainom, kaže scenarist i redatelj!

Očito nas očekuje konceptualno novi Batman u kojem uz Pattinsona glume Zoë Kravitz, Colin Farrell i Paul Dano, dok je producent Dylan Clark

Kada je u kolovozu 2020. stigao prvi trailer za film The Batmana, došao je s iznenađujućim dijelom soundtracka – orkestralnom verzijom Something In The Way od grupe Nirvana. Upravo je ta melodija dospjela u srž filmske vizije za lik te se pokazala ključnom u oblikovanju Roberta Pattinsona u Brucea Waynea, bogatog siročeta koje navlači kapuljaču i sije strah u Gothamovo kriminalno podzemlje.

– Kad pišem, slušam glazbu, a dok sam pisao prvi čin, pustio sam Nirvanin Something In The Way – rekao je scenarist i redatelj Matt Reeves za časopis Empire. – Tada sam pomislio da, umjesto da Bruce Wayne bude playboy, postane lik koji je prošao kroz veliku tragediju i postao samotnjak.

Tu je Reevsu na pamet pao frontmen Nirvane.

U filmu Good Time, Pattinson je privukao Reevesovu pažnju.

– U tom filmu doista ste mogli osjetiti njegovu ranjivost i očaj, ali ste osjetili i njegovu moć. Mislio sam da je to sjajna mješavina. Slično je s Kurtom Cobainom, izgleda kao rock zvijezda, ali također osjećate da bi mogao biti samotnjak.

Očito nas očekuje konceptualno novi Batman u kojem uz Pattinsona glume Zoë Kravitz, Colin Farrell i Paul Dano, dok je producent Dylan Clark.