Kineski proizvođač voli njemačka imena: Svjetski prvak s modelom M7!

Prema priopćenju za javnost, M7 ima domet veći od 700 kilometara

Dosad smo kineske automobile vezali uz kopije dizajna europskim modela. No jedan proizvođač s Dalekog istoka odlučio se za drugačiju taktiku, imena koja su slična europskima.

WM Motor Technologies naziv je startupa iz Kine koji je specijaliziran za električne automobile. Iza kratice stoji njemački izraz WM, što jednostavno znači svjetski prvaci (Weltmeister), pa njihov novi projekt, koji bi trebao doći na tržište 2022., zapravo kao da šalje najavu svjetskog prvenstva.

Model nosi ime M7, prva je potpuno električna limuzina iz WM-a i svojim imenom jako podsjeća na luksuznu sportsku limuzinu iz BMW-a. Prema priopćenju za javnost, M7 ima domet veći od 700 kilometara. Navodno se ta brojka ne temelji samo na tvrdnjama, već je navodno i testirana po NEDC postupku. Međutim, podaci o bateriji i performansama još nisu poznati.

Osim ovog izdašnog raspona, M7 bi trebao imati 32 senzora koji omogućuju autonomnu vožnju na razini 5. Tri lidara, pet MM-valnih radara, dvanaest ultrazvučnih radara, sedam kamera visoke rezolucije s 8 megapiksela i četiri kamere od 360° s kojima žele osigurati da M7 može voziti samostalno.