Tata, kupi mi auto: Djevojčica (2) se igrala s novcem u vozilu pa ga bacila kroz prozor! Nastao je kaos na cesti!

Prema navodima policije, muškarac je uspio pronaći većinu novčanica, ali uz veliku cijenu

O tome da morati paziti na djecu u automobilima i pravilno ih osigurati često pišemo. Vezanje u dječjoj sjedalici se podrazumijeva, zaključavanje vrata, također, a većina automobila ima i opciju blokiranja bočnih stakala u stražnjem redu sjedala. Jeda njemački vozač očigledno nije pazio kada je prevozio svoju dvogodišnju djevojčicu. Da stvar bude gora, uz nju je ostavio i plastičnu vrećicu s novcem u sitnim, uglavnom papirnatim apoenima.

Kada ne pazite, dijete uzme novac i baci ga kroz prozor automobila. Otac je tada zaustavio auto i otrčao na cestu B471 u blizini Emmeringa da pokupi novac. Prema navodima policije, nailazeći vozač morao je zakočiti jer je muškarac pretrčao cestu. Automobil iza nije se uspio zaustaviti na vrijeme i zabio se u vozilo ispred. Uslijedilo je nekoliko sudara u kojima je jedna žena lakše ozlijeđena. Materijalna šteta iznosi oko 15.000 eura, navode iz policije.

Prema navodima policije, muškarac je uspio pronaći većinu novčanica. Navečer se javila vozačica iz Münchena koja je na svom vjetrobranskom staklu pronašla novčanicu od deset eura. Prema riječima glasnogovornika policije, nema smisla tražiti novac koji vam je ispao iz auta, a to je i  opasno, ali recite vi to konkretnom vozaču… Možda je bolji savjet, pazite na djecu i pravilno ih osigurajte.