Povijesni rezultati: Nakon 90 godine dominacije General Motors je izgubio prodajnu titulu u SAD-u!

Prema vlastitim informacijama, GM se morao nositi s padom prodaje od 43 posto u posljednjem tromjesečju

Gotovo cijelu vječnost je General Motors bio na čelu liste najprodavanijih automobila u SAD-u. Sa svojim brojnim markama (Cadillac, Buick, Chevrolet, GMC…) držao je prvo mjesto od 1931. godine. Nakon 90 godina neprekinute dominacije General Motors je 2021. godine izgubio prvo mjesto od Toyote.

Stalni nedostatak čipova i problemi u lancima opskrbe usporili su prodaju automobila u SAD-u krajem godine. Najveći američki proizvođač General Motors (GM) pretrpio je posebno ozbiljan pad. S oko 2,3 milijuna prodanih automobila u cijeloj 2021. godini, japanski industrijski div Toyota prodao je oko 114.000 više novih vozila američkim kupcima od GM-a, čime je stekao vodeću poziciju na tržištu.

Prema vlastitim informacijama, GM se morao nositi s padom prodaje od 43 posto u posljednjem tromjesečju. Sveukupno, grupa je 2021. prodala oko 2,2 milijuna automobila u SAD-u, 13 posto manje nego prethodne godine. Toyota se puno bolje nosila s krizom i povećala svoju prodaju u SAD-u u 2021. za oko deset posto na godišnjoj razini.