S hrvatskih cesta: Još jedan oduzeti automobil i vozač bez dozvole koji je dva dana za redom uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola!

Mnogi vozači dokazuju da im je vozačka dozvola uzeta s - razlogom!

Iz MUP-a stižu vijesti o vozačima koji dalje uporno voze protiv Zakona, a rekli bismo i zdrave pameti. Djelatnici Postaje prometne policije Pula su u srijedu, 5. siječnja oko 16.20 sati, u Ulici Marsovo polje u Puli zaustavili automobil Fiat, riječke registracijske oznake, kojim je upravljao 62-godišnjak. Obavljenim provjerama policijski službenici utvrdili su kako muškarac upravlja vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena radi toga jer je prikupio 12 negativnih bodova.

Budući da je riječ o recidivistu koji je već nekoliko puta zatečen u vožnji u vrijeme zabrane ili dok mu je vozačka poništena te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici uhitili su 62-godišnjaka te su ga priveli nadležnom sudu koji mu je, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana. Sud je također temeljem Prekršajnog zakona oduzeo automobil 62-godišnjaku, s obzirom da postoji opasnost da će ga ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja te je automobil postao vlasništvo Republike Hrvatske.

U ponedjeljak, 3. siječnja, oko 19.30 sati, u Jukinačkoj ulici u Glini, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo s pokusnim pločicama, kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 0,98 promila upravljao 67-godišnjak s područja Jasenovca. Daljnjim provjerama je utvrđeno da  je isteklo važenje pokusnim pločicama i prometnoj dozvoli te da je vozilo odjavljeno. Uhićen je te je sljedećeg dana zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji mu je izrekao ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 10.150 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Potom je u utorak, 4. siječnja, oko 22 sata, na sunjskom području u mjestu Drljače, ponovo zaustavljen navedenim vozilom, pod utjecajem alkohola od 0,63 promila. Uhićen je i ponovo doveden nadležnom Općinskom sudu koji mu je izrekao ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 15.300 kuna.