Licemjerje glumačke zvijezde: Leonardo DiCaprio, borac za klimu, odmara na super jahti, koja troši ogromnu količinu goriva!

Vava II proizvede CO2 u samo 11 km koliko prosječan automobil u cijeloj godini

Posljednjih dana 2021. DiCaprio i njegovi prijatelji otputovali su na otok  St. Barts (Sveti Bartolomej) na Karibima, koji je mjesto okupljanja superjahti i superbogataša. Glumac je unajmio superjahtu vrijednu 150 milijuna dolara za proslavu Nove godine i odmor.

Ta jahta je 97 metara duga plovilo Vava II, u vlasništvu milijardera i poduzetnika Ernesta Bertarellija. Posjeduje smještaj za 36 osoba i 34 člana posade, vlastitim heliodrom i impresivnu maksimalnu brzinu od 20 čvorova zahvaljujući četiri snažna MTU dizelska motora.  Kako se doznaje, DiCaprio se još odmara na Vavi II., a britanski Daily Mail izvještava da jahta putuje milju (1,6 km) na dan.

Nekome tko nije svjestan DiCapriove druge najveće strasti nakon glume, ovo se čini kao savršen život. Odmor na udaljenim lokacijama, neradni dani provedeni u sunčanju dok vojska poslužitelja udovoljava svakom vašem hiru i želji. Prijatelji s kojima možete razgovarati, tu su i njegova djevojka te gotovo maksimalna privatnost.

Suština je u tome da se DiCaprio predstavlja kao ekolog. On svima  govori da moraju smanjiti putovanja avionom, izbjegavati krstarenja, manje voziti i donijeti mudrije odluke o prehrani. DiCaprio čini to dok je u privatnim zrakoplovima koji ga odvoze na privatne jahte poput Vave II. Odnosno, koristi dva oblika prijevoza koji najviše zagđauju i to samo zbog svog užitka.

Vava II proizvede CO2 u samo 11 km koliko prosječan automobil u cijeloj godini. Dakle, proizvede 238 kg ugljičnog dioksida po milji – gotovo onoliko koliko prosječni automobil ispusti u dva mjeseca.

Točenje goriva za Vavu II, za putovanje od 5700 milja (9173 km), košta procijenjenih 340.000 dolara. Većinu ljudi na kugli zaemljskoj nije briga gdje se glumac odmara, ali kada docira svima, a ponaša se suprotno svojim idejama, onda je to licemjerno…