Odao ga Google Street View: Mafijaš je pobjegao vlastima, ali nije tehnologiji!

Gammino je osuđen za ubojstvo i bio je među najtraženijim kriminalcima u Italiji, a pobjegao je u Španjolsku

Mnogi bjegunci od pravde misle da su u nekoj zabiti pronašli sigurnu luku u kojoj ih nitko neće pronaći, ali ako su izvan dohvata vlasti ne znači da se mogu opustiti jer problemi doslovno izviru na svakom koraku u javnosti. Google Street View pomogao je uhvatiti šefa talijanske mafije po imenu Gioacchino Gammino koji je bio u bijegu 20 godina, izvijestio je The Guardian. Gammino je osuđen za ubojstvo i bio je među najtraženijim kriminalcima u Italiji.

Uočen je, a potom i uhićen u Galapagaru, gradu u blizini Madrida. Uspješno je tu uspio ostati 20 godina, oženiti se, raditi kao kuhar i kupiti trgovinu voćem i povrćem. Cijelu je karijeru i obiteljski život izgradio s novim imenom i prezimenom.

Europski uhidbeni nalog izdan je 2014. za kriminalcem koji sada ima 61 godinu, a policija je znala da se skriva negdje u Španjolskoj. Google Street View pronašao je njegovu točnu lokaciju. Na slici su dvojica muškaraca koji razgovaraju ispred trgovine voćem i povrćem pod nazivom El Huerto de Manu (Manuov vrt). Policiji je bio sumnjiv jedan muškarac. Zatim je otkriven oglas za obližnji restoran pod nazivom La Cocina de Manu (Manuova kuhinja) i nakon provjere Facebook stranice restorana te nekoliko slika vlasnika Gammino je pao… Po prepoznatljivom ožiljku na bradi prepoznali su mafijaša odjevenog u odjeću kuhara.

Gammino je uhićen 17. prosinca i navodno je policajcima u šoku rekao:

– Kako ste me pronašli? Nisam čak ni nazvao svoju obitelj 10 godina!