Popularni SUV dobio je novu najvišu razinu opreme: Dacia Duster Extreme ima zanimljive detalje…

Cijena posebnog izdanja Dustera Extreme, opremljenog dvogorivnim motorom na benzin i plin ECO-G 100 počinje od 136.900 kn

Dacia nema problema s prodajom Dustera u Europi. Kompaktni SUV etablirao na svim tržištima, onima na kojima žive i rade kupci s izdašnom kupovnom moći, a tradicionalno i na onima na kojima živimo mi, koji prevrćemo svaku novčanicu i razmišljamo o zatvarnju budžeta na kraju mjeseca. No treba se razvijati, pa je uz redizajn Duster dobio i novu najvišu razinu opreme Extreme. Što je novo? Vizualno, na Prestige dodajte narančaste detalje na karoseriji i u interijeru te nove crne naplatke koji Dusteru daju dimenziju profinjenosti.

Duster Extreme uključuje sve serijske značajke inačice Prestige (uključujući automatski klima-uređaj, multimedijski sustav Media Nav Evolution s 8-inčnim dodirnim zaslonom, povišenu središnju konzolu s dvama dodatnim USB priključcima za putnike na stražnjoj klupi), a posebno izdanje dostupno je s karticom za otključavanje vozila bez ključa i sustavom kamera za prikaz iz više kutova.

Cijena posebnog izdanja Dustera Extreme, opremljenog dvogorivnim motorom na benzin i plin ECO-G 100 počinje od 136.900 kn, a slijede benzinac sa 150 KS i automatskim mjenjačem za 169.400 kn te dizelaša sa 115 KS i pogonom na sve kotače za 175.400 kn. U usporedbi s ostalim SUV-ovima cijena još nije ekstremna. Kupci u Hrvatskoj mogu ga naručiti od siječnja 2022.