Samo za kinesko tržište: Želite li ovaj Volkswagen vidjeti/voziti i u Europi?

Ugrađen je 1,4-litreni TSI motor sa 150 KS i 250 Nm okretnog momenta, uz DSG automatik sa sedam stupnjeva prijenosa

Dani kad su automobili namijenjeni kineskom tržištu izgledali kao da su ih dizajnirala najmanje talentirana djeca na satu likovnog odgoja u petom razredu osnovne škole su prošlost. Veliko tržište, gospodarski boom, sve bogatija srednja klasa…, traže i moderne automobile, a jedan od njih je Volkswagen Lamando.

Iza ovog imena krije se vozilo koje bi u Europi bilo nova Jetta, da ga prodaju ovdje. Sad je predstavljena druga generacija, nazvana Lamando L. S 4784 milimetara dužine, automobil je 20 cm duži od prve generacije Lamanda. Kao što vidite, uzori su električni Volkswagenovi modeli, a ova limuzina ili liftback je poprilično atraktivno vozilo, iznutra i izvana. Stražnji dizajn pomalo podsjeća na nove Peugeote sa spojenim svjetlima.

Lamando L standardno dobiva stražnji multilink ovjes i dolazi opremljen Beats zvučnim sustavom, head-up zaslonom, krovnim otvorom, DSG mjenjačem, električnim prednjim sjedalima i prilagodljivim tempomatom.

Ugrađen je 1,4-litreni TSI motor sa 150 KS i 250 Nm okretnog momenta. Kineski joint venture VW-SAIC počet će prodavati ovaj automobil u proljeće.