Kineski proizvođač električnih automobila otvorio je prvu stanicu za zamjenu baterija u Europi!

Kupcima će biti omogućen pretplatni model, koji će im otvoriti uslugu zamjene baterija

U Kini je je Nio poznat kao proizvođač koji se od početka nameće jedinstvenim konceptom, brzom zamjenom baterija za električna vozila. Blizu ste kraja s baterijom, stanete na njihovoj stanici i za pet minuta vam zamjene praznu bateriju punom te nastavljate putovanje.

Nio je ozbiljno zagrizao u veliki europski kolač, a najslađi zalogaj je trenutno u Norveškoj. Tamošnje stanovništvo je bogato i ekološki svjesno, vlada potiče kupnju električnih automobila, a blagostanje se financira izvozom skupe nafte. Ako vam ovo djeluje pomalo licemjerno znajte da i jest tako, ali tko smo mi da sudimo?! Uglavnom, tržište električnih automobila u Norveškoj raste iznad 50 posto, a Nio se planira nametnuti svojom uslugom zamjene baterija. Zbog toga je, podržavajući prodaju SUV-a ES8, odlučio instalirati prvu stanicu za zamjenu baterija na europskom tlu, i to u norveškom gradu Drammenu.

Kupcima će biti omogućen pretplatni model, koji će im otvoriti uslugu zamjene baterija. Da Kinezi, odnosno Nio, misle ozbiljno pokazuje i ugovor sklopljen sa Shellom, o širenju stanica za zamjenu baterije po Europi…