Omicron na četiri i šest kotača: Znate li za Lanciju koja je nosila ime kao i posljednja varijanta koronavirusa?!

Šasija za autobuse i kamione nazvana je 1927. Omicoron, a omogućila je proizvodnju kratkih i dužih autobusa te autobusa na kat

Spomenemo li koronavirus, mnogima od vas se vjerojatno diže kosa na glavi, neki će u panici odmah staviti masku na lice, neki vjerojatno ponoviti broj zaraženih na dnevnoj bazi, a neki će citirati omiljenu teoriju zavjera. Nekome će možda krenuti i suzica čežnje za bivšim životom.

Varijante koronavirusa nazivaju se po slovima grčkog alfabeta, a kao što znate posljednja varijanta naziva se Omicron. Ime dijeli s 15. slovom grčke abecede.

No znate li za jedno vozilo koje se zove Omicron? Lancia se često koristila grčkim slovima, a davno je jednom modelu dala naziv Omicron.

Šasija za autobuse i kamione nazvana je 1927. Omicoron, a omogućila je proizvodnju kratkih i dužih autobusa te autobusa na kat. Autobus je imao dvije ili tri osovine, pogonio ga je šestcilindarski linijski motor sa 92 i 96 KS. Prvi dizelski motor Omicron je dobio 1934. godine, dvije godine prije kraja proizvodnje.