Loš rezultat za Teslu Model S: Na njemačkim tehničkim pregledima je električni automobil s najviše nedostataka!

Na 10,7 posto vozila starih do 2 do 3 godine pronađena je neka greška na tehničkom pregledu

Svake godine TÜV, organizacija koja provodi tehničke pregleda u Njemačkoj, objavljuje godišnji izvještaj na temelju svojih nalaza o vozilima koja prolaze kroz stanice za tehničke preglede. Izdanje za 2022. prvo je u kojem je tvrtka posebno klasificirala električna vozila. Broj EV-a je dovoljno velik za relevantnu statističku analizu.

Smart Fortwo Electric Drive najbolji je sa samo 3,5% grešaka na tehničkom pregledu. BMW-ov i3 nije s 4,7 posto modela s nekim kvarom. Prosječna stopa kvarova za sve automobile (dizelaše te benzince, hibride i plug-in hibride) starosti od 2 do 3 godine u Njemačkoj je 4,7 posto. Renault Zoe je s 5,7% malo ispod prosjeka.

Daleko najgori je Tesla Model S. Na 10,7 posto vozila pronađena je neka greška na tehničkom pregledu. Model S bio je na pretposljednjem mjestu od svih automobila.

Osnovni problemi Modela S bili su svjetlia za maglu i kratka svjetla. Tu su i greške s ovjesom te razni drugi problemi… Tesla očigledno mora raditi na kontoli i kvaliteti svojih proizvoda.