Dacia je proslavila veliki uspjeh s Dusterom: Znate li koliko je vozila dosad prodano?

U prosjeku, novi Duster napusti Dacijinu proizvodnu liniju u tvornici u Rumunjskoj svake 63 sekunde

Dacia je objavila da je njezin Duster dosegao impresivnu prodajnu brojku od dva milijuna prodanih primjeraka. Predstavljen 2010. godine, SUV je od tada dosegao svoju drugu generaciju, a prodaja ne posustaje. U desetak godina koje su prošle otkako je prva Dacia Duster napustila tvornicu, marka u vlasništvu Renaulta predstavila je svoj SUV u gotovo 60 zemalja diljem svijeta. U početku je Daciin Duster razvijen od nule kako bi postao robusno i svestrano vozilo s terenskim sposobnostima. Redizajniran je tri godine nakon debija, a prva generacija u ponudi je bila sedam godina dok je druga generacija donijela prvi automatski mjenjač s dvostrukom spojkom u ponudi.

Kako bi obilježila dva milijuna prodanih primjeraka Dustera, Dacia je napravila nekoliko infografika kako bi naglasila koliko je Dustera proizvela i što bi se dogodilo da se svi stave jedan na drugi jedan za drugim. Prema procjenama Dacije, dva milijuna Dustera zauzimalo bi više od 2100 nogometnih igrališta.

U prosjeku, novi Duster napusti Dacijinu proizvodnu liniju u tvornici u Rumunjskoj svake 63 sekunde. To također znači prosječno 1000 Dustera u jednom danu. Također, ovim brojkama treba pridodati i stotine tisuća Dustera koji nose oznaku Renault, jer se na brojnim svjetskim tržištima Duster prodaje sa značkom francuske marke.