Organizatori summita EU i ekologija: Ministre prevezli električnim automobilima pa ih iza ugla punili dizelskim agregatima!

Kako bi se olakšalo punjenje na licu mjesta, unajmljena su dva dizelska agregata za punjenje otprilike 50 vozila

Europska unija snažno zagovara električnu mobilnost pa se u toj orijentaciji ide do kraja. Ministri vanjskih poslova i zdravlja država članica nisu bili svjesni razvoja događaja na summitu u Lyonnu. Naime, na sastanak su stigli s električnim automobilima s nultom emisijom. Međutim, vozila su se iza ugla punila dizelskim agregatima, koji s ekologijom baš i nemaju puno veze.  Summit, koji je održan od 9. do 10. veljače u Lyonu, bio je posvećen europskoj zdravstvenoj politici. Sastanak je održan u Palais des Congrès u povodu francuskog predsjedanja Europskom unijom. Jedan od uvjeta bio je da ministri od kolodvora do zračne luke putuju električnim automobilima. Kako bi se olakšalo punjenje na licu mjesta, unajmljena su dva dizelska agregata za punjenje otprilike 50 vozila, izvijestile su lokalne novine Le Progès.

Lokalna vlast pravdala se da postoje samo četiri punjača. Inače, u Lyonu postoji više od dvjesto stanica za punjenje, često s po dvije utičnice za punjenje, plus nekoliko brzih punjača. Ovako je vjerojanto bilo lakše.