Kupac nije štedio: Zašto jedan rabljeni Clio II košta 822.561 kn?!

Ovaj Clio je posebno upečatljiv jer je obojan u nijansu boje nazvanu Acid Yellow koja je krasila samo 21 tvorničko vozilo

Ovo je sportski klasik i jednostavno je tako. Clio V6 jedno je od najpoznatijih vozila koje je ikada proizveo Renault Sport jer u klasu malih gradskih automobila donio ekskluzivitet supersportskih vozila za središnje smještenim motorom. Clio druge egneracije V6 (Faza 2) pokreće 3,0-litreni atmosferski motor s pogonom na stražnje kotače putem šestestupanjskog ručnog mjenjača. Konkretni Clio V6 ima i niz stvari koje su pridonijele rekordnoj prodajnoj cijeni.

Na primjer, smatra se da je jedan od 18 primjeraka koji je opremljen kompletnim kožnim paketom koji je tvornički koštao 35.653 kuna (3900 funti). Osim toga, u vlasništvu je iste osobe posljednjih 16 godina, a prethodno je bio u vlasništvu samog Renaulta UK.

Štoviše, aukcijska kuća Collecting Cars otkriva da je upravo ovaj Clio V6 Faza korišten u promotivne svrhe kao sigurnosni automobil u seriji Clio Cup iz 2005., a vozio ga je i bivši F1 vozač Patrik Tambay na Goodwood festivalu brzine 2015.

Ovaj Clio je posebno upečatljiv jer je obojan u nijansu boje nazvanu Acid Yellow koja je krasila samo 21 tvorničko vozilo, od kojih je samo osam proizvedeno s upravljačem na desnoj strani. Boju nadopunjuju originalne 18-inčne alu felge s više krakova i sa Michelin Pilot Super Sport gumama. Konačno, gore spomenuti kompletan kožni paket s kojim je ovaj automobil bio opremljen uključuje Nappa kožne umetke na vratima, kožni poklopac motora, kožnu ručicu mjenjača i ručne kočnice, kožom presvučen upravljač…