Opel postaje isključivo električna marka: Objavljeno je kada će se to dogoditi!

U budućnosti će Opeli imati doseg između 500 i 800 kilometara te najbrže punjenje u klasi od 32 kilometra po minuti...

Opel postaje isključivo električni brand. Proizvođač automobila iz Rüsselsheima prebacit će sve proizvode iz svoje bogate ponude na potpuno električne pogone do 2028. godine. Opel već danas nudi velik izbor električnih modela. Kupci trenutno mogu naručiti dvanaest elektrificiranih varijanti – od mikroautomobila Opel Rocks-e do velikog transportera Movano-e. Sredinom desetljeća uslijedit će novi električni model, Opel Manta. Nasljednici Opel Crosslanda i Opel Insignije također će biti električni.

– Opel se dosljedno kreće prema cilju potpune elektrifikacije – i to u rekordnom vremenu. Time dajemo značajan doprinos smanjenju emisija CO2. I ne planiramo stati s pretvorbom naše ponude proizvoda: u suradnji s našim partnerima proizvodit ćemo vlastite baterije visokih performansi u Kaiserslauternu već od 2025. Također gradimo novi ekološki kampus u našem sjedištu u Rüsselsheimu – objasnio je strategiju branda Uwe Hochgeschurtz, izvršni direktor Opela.

U Opelu kažu da im je krajnji cilj nuditi električna vozila koja savršeno zadovoljavaju sve potrebe kupaca: u budućnosti će to uključivati dosege vozila između 500 i 800 kilometara te najbrže punjenje u klasi od 32 kilometra po minuti na punjaču.