Počelo je i kod nas: Troje ljudi privedeno je u Puli zbog krađe katalizatora!

Katalizatore su u najvećem broju otuđili s osobnih vozila marki Volkswagen, ali i s vozila marki Škoda, Opel, Seat i Fiat u vlasništvu hrvatskih državljana

Zbog skupih materijala poput paladija katalizatori vozila su zanimljivi lopovima, a svjetski trendovi očigledno ne zaobilaze i Hrvatsku. Policijski službenici Službe Općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske u suradnji s policijskim službenicima I. i II. policijske postaje Rijeke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 24 i 29 godine zbog sumnje u počinjenje 11 kaznenih djela krađa. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 24-godišnji osumnjičenik od srpnja  do studenoga prošle godine u užem centru Rijeke, zatim na Krnjevu, Zametu, i Srdočima te na širem bakarskom području, sa središnjeg dijela ispušnog sustava vozila otuđio šest katalitičkih pretvarača  tzv. katalizatora. Također, s još dvojicom osumnjičenika od studenoga prošle godine do siječnja ove godine na području Rijeke otuđili su još šest katalizatora. Osim toga ožujku ove godine, drugi osumnjičeni  24-godišnjak je na području Zagreba pokušao napraviti istovjetno kazneno djelo.

Katalizatore su u najvećem broju otuđili s osobnih vozila marki Volkswagen, ali i s vozila marki Škoda, Opel, Seat i Fiat u vlasništvu hrvatskih državljana. Materijalna šteta počinjenim kaznenim djelima cijeni se na oko 23 500 kuna. U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Karlovcu u suradnji s policijskim službenicima PU karlovačke, na području njihove nadležnosti obavljene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih i jednog vozila. Spomenuta trojica hrvatskih državljana sumnjiče se za počinjenje navedenih kaznenih djela te su predani pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.