Stravična nesreća koju je skrivio 13-godišnji vozač: Poginulo je devetero mladih ljudi!

Nakon nesreće došlo je do velikog požara u oba vozila

Maloljetni 13-to godišnjak je bio za upravljačem pick up-a koji je u utorak udario u putnički kombi, pri čemu je poginulo devet osoba, objavio je u Državni odbor za cestovnu sigurnost SAD-a (NTSB). Pick up je prešao središnju crtu autoceste u Teksasu prije nego što se zabio u kombi u kojem su bili članovi muške i ženske golf momčadi Sveučilišta Southwest.

Vozač i suvozač poginuli su u pick up-u marke Dodge iz 2007. godine. Potpredsjednik NTSB-a, Bruce Landsberg identificirao je vozača pick upa kao 13-godišnje dijete i rekao je da je do sudara došlo nakon što mu je otkazala prednja lijeva guma, koja je uz to bila rezervna.

Nakon nesreće došlo je do velikog požara u oba vozila, a službenici su uspjeli identificirati vozača prema veličini posmrtnih ostataka.

U tragičnoj nesreći je poginulo šest studenata Sveučilišta Southwest i jedan član osoblja. Studenti sportaši bili su mladi ljudi u dobi od 19 do 22 godine, dok je trener imao 26 godina. Još dvojica studenata, u dobi od 19 i 20 godina, teško su ozlijeđeni u nesreći i prebačeni avionom u bolnicu u Lubbocku te se srećom oba polako oporavljaju. Dužnosnici su u četvrtak dodali da veliki broj putnika u kombiju nije bio vezan pojasom, a najmanje jedan putnik je izbačen iz vozila od siline udarca.